Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ανοικτά δεδομένα είναι σήμερα: ODI Summit 2015

eyeemfiltered1446561382736

Το ODI Summit με τίτλο “Celebrating Generation Open” πραγματοποιείται σήμερα, 3/11/2015 στο Λονδίνο – και προφανώς διοργανώνεται από το Open Data Institute. Αν με ρωτήσετε (εμένα και πολλούς άλλους), πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση σχετική με ανοικτά δεδομένα της χρονιάς. Παγκοσμίως. Η εκδήλωση αυτή δίνει την ευκαιρία σε διάφορους συμμετέχοντες να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, πάντα σχετικά με τα ανοικτά δεδομένα.

Η Agro-Know είναι εκεί, με τον CEO μας Νίκο Μανουσέλη, ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος με το αντίστοιχο event πέρυσι. Από τότε μέχρι σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε καλύτερα την εξαιρετική δουλειά που κάνει το ODI – ακόμη και να δουλέψουμε μαζί τους επάνω στο GODAN Discussion Paper (δείτε επίσης εδώ). Επιπλέον, ο COO της ομάδας μας Γιάννης Στοίτσης παρακολούθησε με επιτυχία το ODI’s Train the Trainer course σε συνεργασία με το ODI Athens και είναι πλέον πιστοποιημένος από το ODI εκπαιδευτής Ανοικτών Δεδομένων – από τότε έχει οργανώσει διάφορες εκπαιδεύσεις επάνω στο θέμα. Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με την ομάδα του ODI σε κοινές προτάσεις και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους και πάλι, σε περίπτωση που αυτές χρηματοδοτηθούν 🙂

Συγχρόνως,

Είμαι σίγουρος ότι ο Νίκος θα εκμεταλλευτεί πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει το συγκεκριμένο event και θα επιστρέψει με πολλές νέες εμπειρίες, ιδέες και επαφές, εκτός των άλλων – προσωπικά θα εκτιμούσα και μερικά από εκείνα τα πανέμορφα και χρηστικά αναμνηστικά που μοιράζει το ODI με κάθε ευκαιρία!

Εντωμεταξύ, περιμένουμε με αγωνία το workshop της ODI ATHENS αυτή την εβδομάδα εδώ στην Αθήνα.

Υ.Γ. Ανέφερα ότι η Agro-Know είναι πλέον ένα από τα μέλη/υποστηρικτές του ODI; 🙂

Leave a Comment.

Can you prove that you are not a bot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.